פורים עבר ואנו בפתחו של חג הפסח- מסכנה לניצחון- מעבדות לחרות.
כאילו שני הסיפורים דומים – מצב של חוסר אונים ותלות במציאות שמסכנת אותנו למצב בו אנו שולטים על החיים, תחושה של ביטחון ועצמאות.
נראה שזה מסר חיינו , מסר שמוביל אותנו מחג לחג – אולי זה המסר עבורנו כעם ואולי זה מסר יומי שמלווה אותנו יום ,יום. כנראה שבתקופה הזו זה גם וגם.
באיזו תפיסת “מיינד” אנחנו מתקיימים? אם אנו חיים בתחושה של עבדות ומציאות משתלטת, הרגשה כי החיים מנהלים אותנו, תחושה של חיי עבדות ל…פוליטיקה, למלחמה, לפירוד ביננו, לשנאה ,לפחד, למצב הכלכלי… או שאנו מרגישים כי התקופה הזו מאפשרת לנו שינוי מציאות… לגלות את המדינה, את האהבה לארץ, את דאגה לשני ואחריות לשינוי למצב…כל אחד ביכולת שלו לתרום ולעשות בשביל לשנות את המצב הבלתי אפשרי שנקלענו אליו. זמן לחשבון נפש וזמן לשינוי.
לגבי עצמי כדאי לבדוק באיזו תפיסת “מינד” אני מתקיים?
האם אני חי בתחושה של עבדות ומציאות משתלטת? הרגשה כי החיים מנהלים אותי, תחושה של עבדות ל…עבודה, משפחה, זוגיות… או כל נושא שאבחר שאני מרגיש בו עבדות.
או תחושה של ביטחון, ניצחון והרגשה של הגשמה וחופש פנימי.
רמז- זה לא קשור למה שקורה בחיי- אני יכולה לחיות בעבודה אינטנסיבית להרגיש מיצוי , חופש והגשמה, ואני יכולה להיות ללא עבודה ולהרגיש עבדות למצב הבלתי נסבל של ריקנות וחוסר הגשמה. – כן גם זו עבדות . תחושה של חוסר יכולת לשנות את המציאות גורמת לנו להיות עבדים של עצמנו.
גם בזוגיות, במשפחה – אני יכולה לחוות תחושת עבדות או ניצחון. וזה לא קשור לבעלי או לילדים שלי, אלא בתפיסה שלי.
והתפיסה הזו היא יומית וגם תפיסת העולם שלי- כלומר כל יום אני חיה במחשבות פנימיות שמתרגמות את המציאות וכך נוצרת תפיסת חיים, סגנון של חשיבה ומצב רוח.
אז לאיזו תפיסה אני אקום הבוקר- תחושת ניצחון או עבדות – כי כך יראה היום שלי…